Matcha-teen valmistus
Matcha-teen valmistus

Matcha-teen valmistus voi joskus tuntua hankalta. Näiden kuuden vinkin avulla selviät matchan valmistuksesta kuitenkin helposti ja oikein.

Matcha-teen valmistus voi joskus tuntua hankalta. Näiden kuuden vinkin avulla selviät matchan valmistuksesta kuitenkin helposti ja oikein.

1. Mittaa oikea määrä matchaa

  • Mittaa matcha matchalusikalla kuppiin.
  • Perinteisesti matchaa laitetaan n. 2 matchalusikallista / 1 dl vettä.
  • Voit toki kokeilla eri määrää makutottumuksesi mukaan. 
Esimerkiksi zen-munkit juovat usein paksua matchaa, johon tulee 4 annoslusikallista matchaa ja jopa vain puolidesiä vettä. Tällöin matchasta muodostuu ennemminkin seos kuin juokseva tee.

2. Siivilöi matcha

  • Voit siivilöidän matchan kuppiin pienen siivilän läpi, jolloin matchajauhe laskeutuu kuppiin tasaisesti.

3. Käytä kuumaa, miltei kiehuvaa vettä

  • Käytä matchan tekemiseen kuumaa vettä, jotta saat matchan vaahtoutumaan hyvin.
  • Älä kuitenkaan käytä niin kuumaa vettä, että matchasta tulee kitkerää. Kaada kuuma vesi ensiksi esimerkiksi desilitramittaan, josta kaadat veden matchan päälle. Tällä tavalla veden lämpötila laskee desilitramitassa muutamalla asteella ja on juuri sopivan lämpöistä, kun kaadat sen matchan päälle.

4. Käytä pientä määrää vettä

  • Älä käytä liian isoa määrää vettä matchan valmistamiseen.
  • Sopiva määrä vettä on 1 dl tai vähän alle.

5. Vispaaminen

  • Vispaa matchajauhe ja vesi tasaiseksi bambuvispilällä. Jatka vispaamista nopealla liikkeellä niin kauan, että kuppiin muodostuu tasainen vaahto. 
Vaahdon aikaansaamiseksi sinun tulee vispata niin nopeasti kuin pystyt, laiska huljuttelu ei riitä.

6. Nauti matcha lämpimänä

Täältä löydät kaikki valikoimamme matcha tee -laadut

__________________________________________________________________________________



Uutiskirje