Pikatietopaketti matchasta
Pikatietopaketti matchasta

Matcha on sataprosenttista vihreää teetä, se jauhetaan hitaasti parhaista teelehdistä, jotka on kasvatettu satojen vuosien saatossa parhaaksi havaitulla tavalla.

Matcha on sataprosenttista vihreää teetä, se jauhetaan hitaasti parhaista teelehdistä, jotka on kasvatettu satojen vuosien saatossa parhaaksi havaitulla tavalla. Matchaa ei tehdä hauduttamalla teenlehtiä vaan sekoittamalla jauhetut teelehdet kuumaan veteen. Tästä syystä kupillinen matchaa vastaa noin 7-10 kupillista haudutettua vihreää teetä.

Montako annosta bello Matcha -purkista saa?

Yhdestä 40 gramman matcha -purkista saa noin 40 annosta. Annosten määrä riippuu tietysti myös siitä, miten vahvaa matchaa haluaa tehdä. Bello Baking Matcha on pakattu riittoisampaan 100 gramman pakkaukseen.

Onko matchassa kofeiinia?

Matchassa on noin ¼ kahvikupin kofeiinimäärästä. Kofeiinin määrä riippuu toki myös siitä, kuinka vahvaa matchaa tekee.

Miltä matcha maistuu?

Matcha maistuu erilaiselta kuin muut teet. Matchassa on miellyttävä umamin maku, joka tekee juomasta omalaatuisen. Umamin ansiosta matcha sopii myös erittäin hyvin latteihin ja jopa leivontaan. Matcha on oikein tehtynä täysin omalaatuinen juomansa, eikä sitä oikeastaan voi verrata haudutettavaan vihreään teehen.

Miten matcha valmistetaan perinteisellä tavalla?

Matchaa voi nauttia perinteisesti vispattuna kuumaan veteen. Tällöin matchaa laitetaan kuppiin noin teelusikallinen desilitraa vettä kohden. Kuuma vesi kaadetaan matcha –jauheen päälle kuppiin, jonka jälkeen se vispataan pehmeäksi vaahdoksi. Moni pitää juuri perinteistä matchaa kaikkein parhaana. Matchan valmistusvideo alla

.

Mitä muuta matchasta voi tehdä?

Matchasta voi tehdä myös matcha lattea. Matcha lattessa on omalaatuisen pehmeä maku. Myös espressotyyppinen matcha shot on helppo tehdä pieneen määrään maitoa tai soijamaitoa. Matchaa voi käyttää lisäksi smoothie –juomissa ja leivonnassa.

Tässä esimerkiksi helppo tapa tehdä matcha-machiato elikkä vaahtoinen matcha tilkalla maitoa:
1. Mittaa kuppiin 1 – 2 annoslusikallista matchaa
2. Lisää noin 2 ruokalusikallista kuumaa vettä
3. Sekoita seos tasaiseksi
4. Kaada päälle desilitra, tai hieman vajaa desilitra, lämmintä maitoa tai soijamaitoa. (Soijamaito antaa tavallista maitoa kermaisemman maun.)
5. Sekoita vaahtoiseksi ja nauti.

Alla video-ohje

Matchat kaikkin eri tarkoituksiin löydät täältä
_____________________________________________________________________________

Uutiskirje