Oolong on teelaatu, joka on vihreän ja mustan teen välimuoto. Oolong-teetä kutsutaan myös nimellä sini-vihreä tee. Maultaan oolong on voimakkaampaa ja rikkaampaa kuin vihreä tee, mutta kevyempää kuin musta tee. Ne, jotka ovat ottaneet kiinalaisessa ravintolassa juomaksi teetä, ovat suurella todennäköisyydellä juoneet oolong-teetä. Kiinassa (ja kiinalaisissa ravintoloissa) oolong on yleisin ruoan kanssa tarjottava teelaatu.

Oolong-viljelmä

Oolongiin käytetään saman teepensaan lehtiä kuin kaikkiin muihinkin teelajeihin (camellia sinesis). Ero muihin teelaatuihin piilee siinä, että oolongiin käytettävät teelehdet kerätään pensaista jo silloin kun teepensaan photosynteesivaihe on vielä kesken. Normaalisti lehdet kerätään kun 10 – 70% photosynteesistä on tapahtunut.

Oolongia on montaa laatua. Yleisimmin oolong on vain kuivattu ja pakattu. Toisinaan tarjolla on myös vanhennettua oolongia, jossa on moniulotteisempi maku. Miltei kaikki oolong-lajit paahdetaan ilmakuivauksen jälkeen. Tämän jälkeen tee käy läpi vielä muita kuivausprosesseja, ennen kuin päätyy pakkaukseen asti.

Oolongin sanotaan olevan halutuin kiinalainen tee.

Tilaa oolong tee helposti valikoimastamme.

Takaisin sivulle teekauppa bello.fi

_____________________________________________________________________________

Uutiskirje