Tällaisesta kerettiläisyydestä Zen-munkin mielenrauha järkkyisi ja samurai saattaisi kohdistaa kerettiläiseen ikäviä rangaistustoimenpiteitä.

Matchaa voi nauttia monella tavalla. Monet haluavat juoda matchansa perinteisesti, ilman mitään ylimääräisiä aineita. Rutiineista poikkeaminen voi kuitenkin tehdä hyvää. Niinkin yksinkertainen asia kuin sokerin lisääminen matchaan vaikuttaa paljon. Tällaisesta kerettiläisyydestä Zen-munkin mielenrauha kuitenkin järkkyisi ja samurai saattaisi kohdistaa kerettiläiseen ikäviä rangaistustoimenpiteitä. Onneksi samurailuokkaa ei juuri enää ole, joten matchaa voi juoda rauhassa sokerin kera.

Matcha

Makea matcha:
Matcha tulee ensin vispata vaahtoisaksi ja vasta sitten lisätä vähän alle teelusikallinen sokeria. Tämän jälkeen matchaa pitää vispata uudestaan, jotta sokeri sekoittuu juomaan tasaisesti. Muista että matcha sekoitetaan 85 – 99 -asteiseen veteen. Kylmempää vettä käytettäessä matcha ei vaahdotu hyvin.

Sokerilla höystetty matcha maistuu hyvin ihmisille, jotka vierastavat matchan perinteistä makua.

Matchan vaahto muuttuu sokerin ansiosta miltei maitomaiseksi. Vaikuttaa miltei siltä, että umami, tuo viides maku, tulee paremmin esiin, kun matchaan lisää hitusen sokeria.

Matchaan voi myös lisätä esimerkiksi minttua. Minttu antaa matchalle mukavan pirteän maun.

Tutustu valikomaamme, josta löytyy korkealuokkainen matcha
Takaisin etusivulle teekauppa bello.fi

_____________________________________________________________________________

Uutiskirje